Fitxa tècnica

  • Any: 2015

  • Client: Fundación “La Caixa”

  • Ubicació: Territori Nacional

  • Superfície: 400m2

  • Tipus: Exposició Itinerant

  • Treballs: Producció i Muntatge per tot el territori nacional (Península, Balears, Canàries, Ceuta i Melilla) de l’exposició “Caixa Lab Experience i Heroes Ocults” en carpa itinerant. Inclou la construcció de vitrines, mòduls, audiovisuals, pantalles tàctils, instal·lació elèctrica, il·luminació, col·locació de peces, gràfica, fusteria i pintura.

  • Dissenyadors: Isern Serra y Sylvain Carlet / vitra

Temática

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que han estat fabricats milions de vegades i que, en essència, han romàs inalterables durant dècades, mantenint el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable. Són clàssics quotidians, però que, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat sense data de caducitat: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.
“Herois Ocults”, mostren davant el públic general el llegat d’objectes quotidians d’inventors desconeguts. Amb un plantejament pedagògic i dirigit a fomentar la creativitat i reconèixer la importància de l’emprenedoria, la mostra proposa tres itineraris, tecnològic, artístic i històric-social, al voltant de 27 d’aquests objectes quotidians, alguns d’ells típics de la cultura espanyola, com el ventall o el càntir.
Dins de la mateixa exposició podem entrar en “CaixaLab Experience”. Es tracta d’un laboratori amb un taller interactiu i multimèdia on els visitants poden aprendre el concepte d’emprenedoria, experimentant en viu i en directe el procés d’emprendre a través de diferents activitats. Els itineraris de l’exposició Herois ocults i del CaixaLab Experience compten amb recursos perquè el públic pugui treure el màxim profit de l’experiència de crear, innovar i emprendre.