Project Description

Fitxa tècnica

  • Any: 2015

  • Client: Instituto del Teatro de Barcelona

  • Ubicació: Praga – República Checa

  • Superfície: 200m2

  • Tipus: Exposició Temporal

  • Treballs: Producció, Premuntatge i Muntatge a Praga de mòduls i escenografies per la “Quadriennal Escenogràfica de Praga 2015”. Inclou la construcció de mòduls, estructures, audiovisuals, gràfiques, escenografies, fusteria i pintura.

  • Dissenyador: Ignasi Cristià

Temàtica

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona Lidera la vuitena participació de Catalunya a la “Quadriennal de Praga 2015”, l’exposició internacional d’Escenografia més important del món, que s’ha celebrat a la de capital de la República Txeca del 18 al 28 de juny.
L’edició d’enguany compta amb una participació rècord de 71 països, entre els quals s’hi troba Catalunya, amb un projecte dissenyat i desenvolupat per l’Institut del Teatre consistent en: dues exposicions, una conferència, una taula rodona i cinc peces escèniques en viu. Aquesta participació té lloc en tres seccions diferents, les dedicades a exposicions nacionals, exposicions de les escoles i exposicions d’espais teatrals.  Aquest projecte compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.
Dins la secció dedicada a les exposicions nacionals, l’estand de Catalunya presenta la mostra Catalan ways que reuneix algunes de les creacions de tres figures catalanes de projecció internacional: l’escenògraf Alfons Flores, amb els seus treballs en el camp de l’òpera, moltes d’elles compartides amb el vídeo creador, Franc Aleu, i l’escenògraf i figurinista, Lluc Castells. L’escenògrafa i professora de l’Institut del Teatre Montse Amenós és la comissària d’aquesta mostra on també es programa la taula rodona Música, arquitectura, escenografia. Mons sense paraules amb els tres artistes representats a l’estand nacional, dia de Catalunya a la Quadriennal.