Del 22 d’octubre al 12 de gener de 2020 el Museu del Ferrocarril de Catalunya acull l’exposició que celebra els 40 anys de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).
L’exposició ha estat dissenyada per Ámbito Cero i produïda per Expomon. S’hi mostra un dels trets que més han caracteritzat a FGC en aquests quaranta anys d’història: la capacitat d’adaptació de les seves línies a la gran diversitat del territori català. De fet, a hores d’ara, conforma la companyia ferroviària europea més variada pel que fa a sistemes de transport públic.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya gestiona línies de ferrocarrils suburbans, com el Metro del Vallès i el Metro del Baix Llobregat; línies de mercaderies, com el de Súria i el del Port de Barcelona; ferrocarrils de cremallera, com el Cremallera de Núria i el Cremallera de Montserrat; línies de funicular, com el de Vallvidrera, Gelida, Sant Joan i Santa Cova; i diversos telecadires i remuntadors, com els de les estacions d’esquí de la Molina, Vall de Núria, Portainé, Espot i Vallter 2000.
És una exposició que convida els visitants a recórrer les vies que avui conformen FGC, des dels seus orígens i al llarg d’aquests quaranta anys, sense oblidar com totes elles han contribuït notablement al desenvolupament industrial, turístic i econòmic de la nostra societat.

Més Informació