Project Description

Fitxa tècnica

  • Any: 2018

  • Client: Filmoteca de Catalunya

  • Ubicació: Filmoteca – Barcelona

  • Superfície: 100 m2

  • Tipus: Exposició Temporal

  • Treballs: Producció i Muntatge de l’exposició “Terry O’Neill. El rostre de les llegendes“. Inclou la construcció de les estructures en fusta per col.locació dels elements expositius.

  • Dissenyador: Ambito Cero

Temàtica

La Filmoteca de Catalunya acull l’exposició fotogràfica “Terry O’Neill. El rostre de les llegendes” .
Aquest fotògraf britànic ha retratat als mites del cinema, la música, la moda i la política de la segona meitat del segle XX, producció de la qual en la mostra ‘Terry O`Neill. El rostre de la llegenda’, oberta en la Filmoteca de Catalunya, comisariada per Cristina Carrillo de Barnús, es presenten més de 60 fotografies.
El seu estil neix de la conjunció de dos factors: l’ús de la càmera de 35 mm, molt més lleugera i còmoda que les habituals de l’època, i l’accés excepcional als fotografiats, amb els quals passada dies sencers com si fos un d’ells. En 1963 va realitzar la primera fotografia de The Beatles per al diari Daily Sketch, en un pati posterior dels estudis Abbey Road, on el grup gravava el seu primer disc; a més de ser la primera fotografia del grup que es publicava en la premsa també era la primera vegada que un diari britànic s’ocupava de The Beatles. I a aquesta fotografia van seguir unes altres de grups musicals de l’època, com The Rolling Stones, David Bowie o Elton John, o supermodelos com Jean Shrimpton o Twiggy.
Després, a Hollywood, va captar amb la seva càmera imatges de grans figures del cinema com Paul Newman, Groucho Marx o Frank Sinatra… a Ava Gardner, Raquel Welch o Audrey Hepburn. I davant el seu objectiu van desfilar polítics de la talla de Winston Churchill, Nelson Mandela o Margaret Thatcher. I va realitzar la foto oficial del campionat mundial de Futbol de Brasil en 2014, on apareix Pelé amb la Copa del Món.
​L’exposició ‘Terry O´Neill. El rostre de les llegendes’ es presenta en la Filmoteca de Catalunya, fins al 13 de maig de 2018.

Veure totes les imatges del projecte