Project Description

Fitxa tècnica

  • Any: 2018

  • Client: Obra Social La Caixa

  • Ubicació: Caixa Forum Barcelona

  • Superfície: 200m2

  • Tipus: Exposició Temporal

  • Treballs: Producció i Muntatge de l’exposició “Músiques a l’antiguitat”, inclou la construcció de vitrines, audiovisuals, il·luminació, col·locació de peces, gràfica, fusteria i pintura.

Temática

Músiques a l’antiguitat és fruit de l’acord entre l’Obra Social ”la Caixa” i el Musée du Louvre per a l’organització conjunta d’exposicions que acostin o descobreixin al públic artistes, col·leccions i períodes de la història de l’art a partir dels fons del museu parisenc. Aquesta exposició segueix la línia d’altres projectes que s’han desenvolupat conjuntament amb el Musée du Louvre, com els dedicats a l’Egipte faraònic, les rutes d’Aràbia, els prínceps etruscos, Mesopotàmia, Delacroix i Le Brun.

Imaginem-nos que, d’aquí a 2.000 anys, tan sols quedessin com a mostra del que va ser la música occidental algunes partitures de Mozart, petits fragments de les cançons de Brel i instruments musicals malmesos o trencats. En certa manera aquesta és la situació a la qual s’enfronten avui els especialistes de les músiques de l’antiguitat, que tan sols tenen accés a elements incomplets, tant pel que fa a les poques «partitures» com als instruments que s’han trobat fragmentats a tombes, cases o santuaris. Hi ha però, això sí, els nombrosos textos i els milers d’imatges que mostren escenes de la vida musical i a partir dels quals els estudiosos recomponen l’entorn sonor de cada cultura, gràcies també als darrers avenços que s’han fet en recerca. Per bé que les societats antigues semblen compartir certs instruments musicals i certes pràctiques, hi ha en aquestes pràctiques una sèrie de formes d’expressió musical que els són pròpies.

Veure totes les imatges del projecte