Fitxa tècnica

  • Any: 2013

  • Client: Fundación “la Caixa”

  • Ubicació: Caixa Forum – Palma de Mallorca

  • Superfície: 400m2

  • Tipus: Exposició Itinerant

  • Treballs: Itineració de l’exposició “Mòmies Egípcies” a Palma de Mallorca. Inclou l’adaptació de vitrines, audiovisuals, instal·lació eléctrica, iluminació, transport de peces amb pont grua a una 2a planta, col·locació de peces (mòmies, sarcòfags, petites escultures, etc …), gràfica, moqueta, fusteria i pintura.

Temàtica

L’exposició “Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna” explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l’altra vida a l’antic Egipte, que durant segles han intrigat i fascinat estudiosos i viatgers. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheden de Leiden (Països Baixos), conegut arreu del món per les seves col·leccions d’egiptologia.
La idea de “morir per tornar a néixer” exigia conservar el cos del difunt i, per aquesta raó, al llarg dels segles els antics egipcis van anar perfeccionant l’art de la momificació. Aquest tema apassionant s’analitza i s’explica mitjançant objectes procedents de diferents càmeres funeràries i períodes. Les tecnologies modernes han permès que els científics i els arqueòlegs ampliïn els seus coneixements sobre les malalties, els hàbits alimentaris i les condicions de vida a l’antic Egipte. Per això és pel que la mostra inclou imatges de tomografies computeritzades i de plaques radiològiques que el museu ha realitzat a les mòmies incloses en l’exposició.