Project Description

Fitxa tècnica

  • Any: 2013

  • Client: Fundación “la Caixa”

  • Ubicació: Territorio Nacional

  • Superfície: 200m2

  • Tipus: Exposición Itinerante

  • Treballs: Producció i Muntatge per dues unitats desplegables de 100+100m2 mab l’exposició “l’Àrtic es Trenca”. Inclou la construcció de vitrines, mecanització de peces per plegat de vitrines, metacrilats retroil·luminats, interactius, planetari, electrificació de mòduls, il·luminació, audiovisuals, pantalles tàctils, colocació de peces, gràfica, fusteria i pintura.

  • Dissenyador: Ámbito cero

Temàtica

Es tracta d’una exposició itinerant té com a finalitat donar a conèixer el paper dels ecosistemes del Pol Nord i conscienciar de la importància de la conservació de la regió polar.
L’exposició pretén fomentar el pensament crític i sensibilitzar sobre els efectes del canvi climàtic a l’Àrtic i les seves conseqüències per a la resta del planeta.
Una part important de l’exposició està formada per les fotografies d’Andoni Canela, que ha viatjat per Groenlàndia, Alaska, Canadà, Svalbard, Islàndia, Rússia i Lapònia i ens apropa a la realitat recent de la regió àrtica.
“l’Àrtic es trenca” compta també amb audiovisuals que expliquen què és una aurora boreal o els diversos classes de gel, i interactius on, entre d’altres, es mostra com es desfan els casquets polars i és possible observar el pèl d’un ós polar, líquens i plantes carnívores.
A més, un conjunt de peces procedents de Nunavut (Canadà) i el nord d’Alaska acosten a la vida i cultura dels seus habitants. Els visitants poden escoltar un conte inuit-yupik i música sami, sentint-se immersos en l’extraordinària regió àrtica.
Així mateix, un espai creat especialment per a la mostra simula un passeig entre icebergs. Les peces i imatges que integren l’exposició estan disposades sobre parets irregulars i geomètriques que recorden les parets de gel i juguen amb les seves nombroses gradacions de blancs i blaus.

Veure totes les imatges del projecte